You'll need:
For the filling:
(very flexible, make sure to choose a variety of colours)
3 cups kale or lettuce
1 cup red cabbage
1-2 carrots, cut into thin sticks
1 avocado, sliced
1 pepper sliced
1/2 cucumber, sliced lengthwise
herbs
Vietnamese Spring roll wrappers
For the dipping sauce:
2 garlic clove, finely chopped
1 small red chilli (deseeded if you don't like it too hot), finely chopped
1 tbsp finely chopped Ginger
1 tbsp Coconut sugar
3 tbsp soya sauce
juice 1 lime
- Prepare all the vegetables for filling, you can use whatever leftovers you have at home.
- In a large bowl filled with warm water, submerge the rice paper wrapper until softened. Lift out onto a clean surface, fill and roll. Cut in half. Serve chilled, or at room temperature
Sommarrullar är för mig en roligare sallad. Det är lätt och hälsosamt. Och perfekt för att bli av med överskott av grönsaker.
Du behöver:
För fyllningen:
(Väldigt flexibelt, se till att använda en variation av färger.)
3 koppar grönkål eller sallad
1 kopp rödkål
1-2 morötter, skär till tunna stickor
1 avokado, skivad
1 paprika, skivad
1/2 gurka skivad på längden
Örter
Vietnamesiskt rispapper
För dippsåsen:
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 liten röd chili ( ta bort fröna om du inte vill ha för starkt), finhackad
1 msk finhackad ingefära
1 msk kokossocker
3 msk soya sås
Juice 1 lime
- Preparera alla grönsaker för fyllningen. Du kan använda vad du har hemma.
- I en stor skål fylld med varmt vatten, dränk rispapperet tills det är mjukt. Lyft ut till en ren yta, fyll och rulla. Skär i mitten. Servera kyld eller i rumstemperatur.
No comments:
Post a Comment